Alerta de ultima ora! Peste 500 de incendii în 24 de ore. Focul și vântul fac prăpăd

Alerta de ultima ora! Peste 500 de incendii în 24 de ore. Focul și vântul fac prăpădSa emis o noua alerta de ultima ora, peste 500 de incendii s-au produs in intreaga tara, sambata pana duminica dimineata, au fost de la arderi de vegetatie, iar Pompieri avertizeaza lumea ca vantul puternic impiedica interventia si ajuta la profocarea focarului, relateaza evz.ro.

De la începutul lunii martie, au avut loc peste 1300 de incendii de vegetație uscată care au afectat peste 3.800 de ha și mai multe gospodării.

„Un incendiu puternic a izbucnit, ieri, la Sascut, județul Bacău, la un depozit de materiale de construcții. Pompierii se luptă cu flăcările în condiții de vânt puternic.

Din cauza degajărilor mari de fum, ISU Bacau a transmis un mesaj de avertizare pentru populație, prin intermediul sistemului Ro-Alert.

Un alt incendiu, de această dată de vegetaţie uscată, a izbucnit, duminică, în curtea unei biserici de lemn din suburbia Parpaniţa a oraşului Negreşti, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” (ISU) Vaslui.

„Iniţial, la faţa locului a intervenit Garda Negreşti cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi patru subofiţeri, după care a fost trimisă în sprijin o autospecială de primă intervenţie şi comandă cu patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului Vaslui”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Georgică Onofreiasa, citat de agerpres.ro.

Citeste si ...

Back to top button