Accident groaznic! 48 de oameni au murit după ce un autobuz s-a răsturnat într-o mlaștină adâncă. Cea mai mare CATASTROFĂ RUTIERĂ din istoria ROMÂNIEI

Accident groaznic! 48 de oameni au murit după ce un autobuz s-a răsturnat într-o mlaștină adâncă. Cea mai mare CATASTROFĂ RUTIERĂ din istoria ROMÂNIEIAccident care a intrat in istoria Romaniei, cu cel mai groaznic accident, 48 de persoane au murit atunci, dupa ce un autobuz a cazut in mlastina pe drumul dintre Suceava si Botosani, relateaza b1.ro.

S-a întâmplat în 1980 și este cea mai mare catastrofă rutieră din istoria României.

„Autobuzul venea de la Falticeni, a trecut prin Suceava, iar pe portiunea dintre raul Siret si localitatea Hutani, a facut explozie la roata din dreapta fata, s-a rasturnat pe o parte si nu se mai vedea.

Oamenii care au fost la geam au reusit sa iasa la suprafata datorita geamurilor care s-au spart la impactul cu apa, iar ceilalti s-au inecat.

Eu eram la aproximativ 300 de metri si am auzit bubuitura. Am reusit sa trag la mal vreo 16 persoane in viata si 30 de persoane inecate.

A sarit in ajutor si un om de la Bucecea, care era un bun inotator si a mai scos o parte din cadavre.

Stateam pe autobuzul scufundat, am ridicat mainile si nu se vedeau decat degetele la suprafata apei. De la Botosani, au venit pompierii si militarii.

Tot atunci, au venit doua macarale, secretarul general de la Suceava si cel de la Botosani.

Urma sa ajunga si Ceausescu.

Locul accidentului a fost incercuit pana a doua zi, cand a mai fost gasit cadavrul unui baietel din Catamaresti.

Familiile au fost despagubite cu 25 de mii de lei de catre stat”, a povestit Ghita Podaru, unul dintre salvatorii tragicului accident pentru presa locală, scrie adevarul.ro.

Citeste si ...

Back to top button