15 cele mai loiale rase de câini

15 cele mai loiale rase de câiniUn experiment realizat de compania ScienceDirect, în legătură cu comportamentul canin, a scos la iveală faptul că în creierul câinilor se activează o anumită parte atunci când aceștia simt mirosul stăpânilor, acest lucru petrecându-se deoarece ei își asociază omul cu sentimentul de fericire.
Iată așadar care sunt cele mai fidele 15 zodii de câini, acelea care te vor iubi necondiționat.

1. Akita – Sunt câini complet devotați familiei de care aparțin și sunt o rasă japoneză de la care te poți aștepta la multă afecțiune și respect.

2. Golden Retriever – Una dintre cele mai apreciate rase. Aceștia sunt prietenoși, inteligenți, loiali și jucăuși.

3. Ciobănesc german – Se numără printre cei mai deștepți și loiali câini din lume. Folosiți mai ales în poliție, armată, dar și de către persoanele cu dizabilități.

4. Beagle – Poți avea oricând încredere într-un beagle, aceștia fiind prietenoși, curioși, veseli și ușor de dresat. Ei se manifestă rareori agresiv, dar au o voce puternică.

5. Collie – Această rasă este cunoscută mai ales prin intermediul filmului „Lasie” și are reprezentanți devotați, plini de stil, loiali, inteligenți și cu un caracter puternic.

6. Boxer – Aceste animale masive sunt de fapt foarte jucăușe și vesele. Boxerii sunt prietenoși cu copiii, amuzanți, răbdători și atenți la orice.

7. St. Bernard – Un câine perfect pentru familiile cu copii și alte animale de companie, deoarece este jucăuș și plin de șarm. De asemenea, este foarte responsabil, de aceea fiind folosit adesea în operațiunile de salvare.

8. Marele Pirineu – Această rasă este menită a fi crescută la munte și îți este loială în mod necondiționat. Poate fi folosit pe post de câine de turmă, dar este și un bun paznic pentru familie, însă adoră să se joace și să fie alintat. Este răbdător, inteligent și oferă la rândul lui multă dragoste.

9. Labrador Retriever – În această rasă se găsesc câini foarte inteligenți și buni cu copiii, atât de devotați încât nu te vor părăsi niciodată de bună voie, chiar dacă ești bolnav la pat și tot ce poți face este să te uiți la televizor.

10. Doberman – În ciuda mărimii, sunt câinii perfecți pentru familii, deoarece nu numai că sunt loiali ci și foarte curajoși.

11. Daschund – Sunt mici, dar curajoși, prietenoși și curioși, dar foarte devotați și atașați de familie lor.

12. Wolfhound irlandez – Acest câine gigant este de fapt foarte calm și se atașează repede de cineva, însă este foarte curajos și își va proteja stăpânul împotriva oricărui pericol, chiar și cu prețul propriei vieți.

13. Rottweiler – Această rasă este adesea greșit înțeleasă, dar în funcție de modul în care sunt crescuți și dresați, câinii pot fi jucăuși, iubitori, cu mare încredere în sine și foarte fideli.

14. Shar-Pei – Ei sunt foarte independenți și calmi, dar poți avea încredere că nu-ți fac rău. Sunt prietenii cei mai buni ai omului, dar reprezintă și un câine foarte bun pentru protecție.

15. Chihuahua – Acești mici câini de poșetă au o personalitate inconfundabilă. Deși sunt devotați stăpânilor, ei umblă plini de grație și sunt adesea mofturoși.

sursa

Citeste si ...

Back to top button