12 minciuni despre cancer,cu care oamenii de știință nu sunt de acord

The National Cancer Institute din Statele Unite ale Americii a revizuit de curând câteva cercetări și s-a concentrat asupra unor preconcepții.
Vei vedea în continuare care este adevărul din spatele unor minciuni foarte răspândite, care le-au schimbat viața oamenilor, aceste vechi concepții științifice au fost demontate.

1. Consumul mare de zahăr influențează dezvoltarea cancerului

Acest lucru nu este adevărat, dar s-a demonstrat că celulele canceroase conțin mai multă glucoză. În schimb, nu există date care să confirme faptul că dulciurile provoacă vreun tip de cancer și nici că refuzul de a consuma zahăr te ferește de așa ceva sau te ajută în recuperare.

2. Îndulcitorii articiciali provoacă boli oncologice

Fals. Unele cercetări asupra zaharinei au demonstrat că este în regulă să consumi acest produs și că el nu provoacă nici un tip de cancer. În plus, toți îndulcitorii sunt aprobați de somități în domeniu.

3. Stresul duce la cancer

Starea emoțională a oricărei persoane bolnave este instabilă. Optimiștii spun că dacă rămâi activă și în strânse legături cu lumea din jur treci mai ușor peste probleme, dar nu există nici o informație care să certifice legătura dintre stres și dezvoltarea cancerului.

4. Radiațiile electromagnetice provoacă leucemie

Potrivit ultimelor cercetări, această afirmație este falsă. Pereții casei sunt de ajuns pentru a te proteja de radiațiile electromagnetice.

5. Cancerul se moștenește

Doar 5-10% dintre cazurile de cancer se dezvoltă din cauza unor malformații genetice. În restul de 90-95% dintre cazuri cancerul apare din cauza unor mutații legate de vârstă sau influența factorilor externi.

6. Deodorantele determină apariția cancerului de sân

Acesta este un alt mit. Substanțele din deodorante și antiperspirante nu au nici un efect asupra schimbării țesuturilor.

7. Dieta influențează dezvoltarea cancerului

Cercetările recente au arătat că dacă îți schimbi dieta într-una cu mai multe fructe și legume, probabilitatea apriției tumorilor maligne scade cu până la 80%.

8. Vopsitul părului te duce către cancer

Nu există date care să lege vopsitul părului de riscul mai mic sau mai mare al cancerului, însă unele cercetări arată că cele care lucrează într-un salon și manevrează foarte multă vopsea de păr sunt mai predispuse la cancer de vezică urinară.

9. Tratamentele homeopate vindecă orice cancer

Unele soluții ajută bolnavii să lupte cu efectele adverse ale medicamentelor folosite la tratamentele anticancerigene, dar nu există studii complexe care să demonstreze că homeopatia poate vindeca singură cancerul.

10. Telefoanele mobile provoacă tumori canceroase

Încă nu s-a confirmat legătura mobilelor cu cancerul. Această boală provoacă mutarea genelor și radiațiile unui telefon nu afectează genomul uman.

11. Îndepărtarea tumorilor sau o biopsie cauzează răspândirea celulelor maligne

O astfel de probabilitate este destul de mică, iar pentru a evita orice risc, chirurgii urmează reguli stricte și proceduri speciale. Un studiu realizat pe mai mult de 2000 de pacienți de la Mayo Clinic a demontat acest mit.

12. Cancerul este contagios

De fapt și de drept cancerul nu este contagios și poate fi transmis de la o persoană la alta într-un singur caz, acela al transplantului.

Citeste si ...

Back to top button