11 lucruri pe care nu ți le spune nimeni despre procesul de slăbire

Poți petrece o viață întreagă până să descoperi metoda ideală de a slăbi și a ține la distanță kilogramele în plus, dar nu te lăsa pierdută în miile de mituri despre slăbit, pentru că altfel vei avea impresia că știi totul, deși ești departe de adevăr.
Scriitoarea Angela Cox a slăbit foarte mult și a decis să împărtășească cu tine ceea ce ei nu i-a spus nimeni și a trebuit să învețe pe cont propriu.

1. Va trebui să îți reanalizezi stilul vestimentar

Ținutele care vin bine pe o siluetă corpolentă nu se potrivesc întotdeauna uneia sculptate și s-ar putea să trebuiască să-ți schimbi garderoba după ce slăbești, să treci de la blugii boot-cut la cei skinny și de la tricourile largi la topurile mulate.

2. Nu-ți vor mai veni pantofii

Deși colecția ta de pantofi este mândria ta, când slăbești pierzi în greutate peste tot, inclusiv la picioare, respectiv laba piciorului și va trebui să îți iei cel puțin o pereche de încălțări nouă. Aceasta va fi cea mai plăcută „problemă” a ta dacă îți place să faci cumpărături.

3. Există ceva ce se cheamă Efectul Whoosh

Când slăbești, grăsimea corporală devine pufoasă și acest lucru te poate face să te simți mai rău decât înainte, dar trebuie să perseverezi și vei vedea imediat rezultatele, deoarece pielea ta se va tonifia la un moment dat. În acest proces grăsimea este de fapt înlocuită cu molecule de apă, dar după o vreme, corpul scapă de excesul de apă și tu devii mai suplă.

4. Oamenii îți spun că nu trebuie să slăbești

Toată lumea va avea o părere despre cum arăți și ce ar trebui sau nu să faci. Una dintre cele mai interesante descoperiri în procesul de slăbire este cât de mulți oameni îți spun că nu trebuie de fapt să slăbești deloc și acest lucru se întâmplă adesea pentru că s-au obișnuit cu tine așa cum ești și tin la tine oricum ai fi.

5. Nu poți slăbi localizat

Sigur că vrei neapărat să slăbești câțiva centimetri de pe coapse sau din talie, dar în acest timp vor dispărea centimetri și de pe sâni sau brațe, iar partea de jos a corpului va părea că stagnează, deoarece unele părți se subțiază mult mai greu, în special acelea unde vor femeile să slăbească de fapt. Pur și simplu așa se întâmplă, nu ai ce face.

6. Antrenamentele cu greutăți pot provoca acumularea kilogramelor

Oamenii cred că dacă trag de fiare își vor micșora automat dimensiunile, dar dacă încorporezi în programul tău de antrenament ganterele, s-ar putea să acumulezi frustrări când vei vedea că te cântărești și cântarul arată la fel sau chiar mai mult, deoarece 1 kg de grăsime cântărește la fel cât 1 kg de mușchi, chiar dacă arată diferit. Ceea ce înseamnă că dai jos masă de grăsime și pui masă musculară, deci arăți mai bine, dar cântărești la fel, pentru că mușchii sunt mai denși.

7. O să-ți ia mult timp ca mintea să țină pasul cu corpul

O persoană corpolentă se poate uita în oglindă doar ca să vadă pe cineva mai suplu de fapt, iar același proces, doar că inversat, se întâmplă și atunci când începe procesul de slăbire, deoarece îți ia mai mult timp ca să-ți recunoști noua siluetă mai zveltă. O vreme, s-ar putea să te orientezi către haine cu câteva numere mai mari decât ce ți-ar trebui, dar trebui să fii atentă să nu slăbești mai mult decât ai nevoie de fapt.

8. Percepția contează

Devii ceea ce gândești, adică dacă ai impresia că te simți rău fără pizza și înghețată, atunci chiar acest lucru se va întâmpla. Încearcă să nu te înfigi în mâncare, ca să nu pierzi trupul pentru care ai lucrat atâta timp. De asemenea, nu aborda procesul de slăbire cu mentalitatea că trebuie să te abții de la a mânca ceva anume, pentru că o vei simți ca pe o povară. Alege în schimb diminuarea porțiilor de mâncare și consumarea de alimente mai sănătoase, fără a exclude nici o grupă.

9. Mărimile la haine diferă

Deși este frustrant, fiecare marcă își face propriile mărimi și totul depinde de material și croială. Nu te descuraja dacă într-un magazin probezi ceva mărimea M sau L și în altul trebuie să-ți iei tot XL, nu te gândi doar la mărimea de pe etichetă ci ia-ți haine care să-ți vină pur și simplu bine.

10. Susținerea greutății ideale presupune efort

Dacă ai ajuns la greutatea pe care o voiai, munca din greu nu s-a încheiat, pentru că acum trebuie să te și menții, ca să nu te trezești că pui totul la loc și chiar mai mult. Acum antrenamentul și regimul de întreținerea trebuie să devină parte din normalitatea ta.

11. Merită

În ciuda greutăților, a urcușurilor și coborâșurilor, a piedicilor de pe drum, a senzației ocazionale de foame, a poftelor și a durerilor musculare, nimic nu este mai bun decât a te simți bine în pielea ta. Fiecare efort a meritat pentru că tu meriți tot ce-i mai bun.

Feminis.ro

Citeste si ...

Back to top button